...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

XXII Radomskie Święto Chleba pod hasłem "Nasz chleb pachnie tradycją"

Mimo wielu trudności związanych z sytuacją epidemiologiczną, 6 września chleb ponownie stał się bohaterem wydarzenia, który zrzeszyło wszystkich jego amatorów, twórców i pasjonatów.

Jeszcze miesiąc temu, w związku z sytuacją epidemiologiczną, nie było wiadomo czy doroczna impreza Cechu Piekarzy w Radomiu w ogóle się odbędzie. Ale tradycja oraz ambicje zwyciężyły i cykliczność święta została zachowana. Różne względy zadecydowały o tym, że imprezę zorganizowano w centrum Radomia, na reprezentacyjnym Placu Corazziego, przed budynkiem Urzędu Miasta. W ten sposób Święto Chleba wróciło do miasta.

 

 


Imprezę zorganizowali: Cech Piekarzy w Radomiu, Urząd Miejski w Radomiu i Dom Kultury Borki, a patronatem honorowym objął Radosław Witkowski, Prezydent Miasta Radomia. Pomocą służył również Dom Kultury Borki oraz władze Radomia. Szczególne podziękowania należą się Mateuszowi Tyczyńskiemu, wiceprezydentowi Miasta Radomia.

 


Ubiegłoroczne hasło zostało również mottem tej edycji - "Nasz chleb pachnie tradycją",to hasło uniwersalne - na ten czas, ale i na następne lata. Już niebawem pojawi się ono bowiem we wszystkich piekarniach zrzeszonych w Cechu Piekarzy w Radomiu. W ten sposób hasło "Nasz chleb pachnie tradycją", które do tej pory realizowane było bez rozgłosu, stanie się misją, zobowiązaniem i znakiem jakości.

 


W programie estradowym, na ustawionej w osi Placu Corazziego, scenie Święta działo się wiele i różnorodnie. Zaśpiewał i zagrał Młodzieżowy Zespół Ludowy GUZOWIANKI, przenosząc wszystkich gości do świata ludowej muzyki i tradycji. Wystąpili młodzi artyści z Domu Kultury BORKI i wręczono nagrody uczestnikom, ogłoszonego na fejsbukowym fanpagu Cechu, konkursu "Chleb w mowie i piśmie". Pod sceną odbywały się konkursy z atrakcyjnymi nagrodami, które wręczał Pan Kanapka, maskotka Ogólnopolskiej Kampanii Społecznej DIETA KANAPKOWA SMACZNA I ZDROWA. Całość zakończył Gabriel Fleszar koncertem zatytułowanym "Kroplą deszczu...".

 

 


Jak zawsze duże zainteresowanie wzbudzały stoiska piekarni zrzeszonych w Cechu Piekarzy w Radomiu. Święto Chleba jest coroczną okazją do tego, żeby piekarze  mogli nie tylko zaprezentować swoje "flagowe" produkty, ale także pochwalić się specjalnie przygotowanymi nowinkami.

 


 

Fot.: Ewa Rozińska


Bieżące wydanie czasopisma

Lekko i kolorowo - jesień z nowym Mistrzem Branży. Niebieski chleb, czarna beza, czekoladowa anatomia i desery ze szczawiem - to tylko niektóre smaczki, które znajdziecie na łamach jesiennego wydania.

  • Wykup prenumeratę

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Przejrzyj numer online lub pobierz PDF PDF >>

    Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>




    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji